Дома Археологија New archaeological magazine – Past Horizons

New archaeological magazine – Past Horizons

1,865 views
0

Изминатиов период на Интернет се појави уште едно археолошко он лајн списание. Неговата концепција е мошне интересна бидејќи има интерактивни делови каде освен ,,живи” URL адреси вметнати се и видео клипови. Освен написите, постојат упатства за истражување и заштита на културното наследство од секаков тип. Интересна ми се виде статијата за графитите, во комплет со упатствата како се документираат. Дури може да се најдат и реклами за археолошки ископувања, како што е она за Хераклеа Линкестис. Секако и по некој ,,древен” рецепт од шареноликиот свет на старите култури.

Линк: Past Horizons

p.s. списанието најдобро се гледа на 1024 резолуција, со инсталиран flash.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име