Дома Археологија Водичи за подучување и учење во археологијата

Водичи за подучување и учење во археологијата

1,325 views
0

 

Би упатила на еден сајт каде сите заинтересирани можат да симнат неколку водичи за археологијата, наменети како за оние кои подучувааат; т.е. обучуваат (тренери, професори итн) така и за студентите. Ако некој помислил дека археологијата се состои само од ископување и потоа од обработка на материјалот, многу погрешил. Постои цела систематска стратегија од моментот кога една идеја кабинетски ќе се обликува, се до нејзиното реализирање на терен, или подоцна во форма на научен текст.

Сите овие водичи се достапни без никаква надокнада, преку даунлодирање во електронска везија на следниот линк.


ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име