Home Артефакт Адам од Македонија – порака стара 6 милениума

Адам од Македонија – порака стара 6 милениума

3,018 views
0

Златни полиња и жито во изобилство
во папокот на светот
над карпите под ѕвездите
пред светиот род…

се поклонувам

Во бескрајното море на светлината
фрлам латици во земјата на воздишките
со капки од роса ги мијам очите
и боса танцувам крај огновите.

Им принесов жртва на боговите
ги молев за милост да те воскреснат.
Денес се случи нешто убаво
Се роди ,,Адам”
од Говрлево

12.06.2006, Говрлево

*     *     *

*     *     *

Рецензијата за Адам од Македонија на македонски јазик можете да ја прочитате тука.

Рецензијата за Адам од Македонија на англиски јазик можете да ја прочитате тука.

Текстот беше публикуван во македонското списание Комплетна во 2006., а неговата скратена и преработена верзија e поставена на Макeдонската Википедија.

Адам Од Македонија

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here