web analytics
За менеВасилка Димитровска
магистер по археологија
Скопје, Македонија
e-mail: info@arheo.com.mk

Текстовите на сајтот не се лекторирани

ЧПП
Прирачник за коментирање

Пребарувај по сајтот
My pages and blogs
Blog in english
Архео-креатива

Verba volant scripta manent

Video|Channels|Community
Категории
Архива

PostHeaderIcon БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НИЗ ОТОМАНСКОТО НАСЛЕДСТВО НА СКОПЈЕ

Апдејт: Тука може да се причита како помина турата низ отоманското наследство на Скопје

________________
Организатор и домаќин: Димитровска Василка
Тип: Еднодневна тура низ Скопје
Датум: Недела, Ноември 14, 2010
Време: 12:00 – 14:00 pm
Локација: Пред портата на Стара чаршија (влезот од Бит пазар)
Град: Скопје, Македонија

Итинерар: Султан Муратова џамија (со Саат кулата), Гази Иса Бегова џамија, Исхак Бег (Алаџа) џамија, стар дел од градот (Куршумли ан, Безистен, Сули ан, Чифте Амам, Капан Ан, Даут Пашин Амам), Скопското кулие, Мустафа Пашина џамија, Отоманскиот период на Скопско Кале.

На крајот од турата ќе следи дегустација на вината од винаријата ‘Картал‘ во едно од кафулињата во стариот дел од градот. :)

Во недела на 14.11.2010 за сите граѓани организирам бесплатен разглед на градот Скопје со посета на културно-историските споменици од отоманскиот период за кои не се потребени влезници. Доколку институции, агенции или фирми сакаат да поделат промотивен материјал, ќе ги замолам навреме да ме контактираат на info@arheo.com.mk.

Остатоци од Шенѓул амамот до Куршумли ан

Поканети се сите заинтересираните граѓани на една необична прошетка низ Отоманското наследство на Скопје. Се посетуваат наведените локации, а турата ќе почне од Портата на Бит Пазар преку која се влегува во Стариот дел од градот Скопје, познат и како Стара чаршија.

Ова се традиционални тури кои секоја година ги организирам за сите пријатели од фејсбук и твитер. Се надевам дека сте заинтересирани и се гледаме на едно убаво дружење.

Настанот е подржан од туристичката агенција ‘САВАНА‘, порталот за туризам travel2macedonia.com.mk и порталот Панорама, како и Винаријата ‘Карталов‘. :)

Настанот со своја страница на фејсбук

Контакт на e-mail: info@arheo.com.mk

Со група пред Даут Паша Амамот во Скопје

5 Responses to “БЕСПЛАТЕН РАЗГЛЕД НИЗ ОТОМАНСКОТО НАСЛЕДСТВО НА СКОПЈЕ”

Leave a Reply

За сајтот

Добредојдовте на мојот сајт. Доколку ви се допаѓаат текстовите и сакате да ме следите кликнете на RSS фидот. Текстовите на сајтот не се лекторирани. Сајтот е заштитен со Законот за авторски и сродни права на Република Македонија.

Почитувајте ја лиценцата на Криејтив Комонс пред да позајмите без прашање на интернет.

Василка Димитровска магистер по археологија

UNESCO Club HAEMUS
SCUPINI ROMANI
HAEMUS E-ShopМоја книга за Руг Баир
Visits
View My Stats