Home Археологија Водичи за подучување и учење во археологијата

Водичи за подучување и учење во археологијата

941 views
0

 

Би упатила на еден сајт каде сите заинтересирани можат да симнат неколку водичи за археологијата, наменети како за оние кои подучувааат; т.е. обучуваат (тренери, професори итн) така и за студентите. Ако некој помислил дека археологијата се состои само од ископување и потоа од обработка на материјалот, многу погрешил. Постои цела систематска стратегија од моментот кога една идеја кабинетски ќе се обликува, се до нејзиното реализирање на терен, или подоцна во форма на научен текст.

Сите овие водичи се достапни без никаква надокнада, преку даунлодирање во електронска везија на следниот линк.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here