Home Антропологија Пишувајќи како Египќанец – Вашето име во хиероглифи

Пишувајќи како Египќанец – Вашето име во хиероглифи

1,714 views
0

Сте се запрашале ли некогаш како би изгледало вашето име испишано со помош на египетските хиероглифи. Музејот за антропологија и археологија при Универзитетот во Пенсилванија смислиле симпатичен начин како да ја доближат египетската древна култура со веб читателите.  Еве еден интересен дел од нивниот сајт каде што можете впишувајќи го вашето име, да го добиете истото напишано со живописните хиероглифи. Вака би изгледало моето име, a проверете како би изгледало вашето име испишано со помош на египетските хиероглифи.

Линк: Write Like an Egyptian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here