Home Администрација Иницијатива – Групен македонски блог на англиски

Иницијатива – Групен македонски блог на англиски

839 views
0

Се придружувам на иницијалната идеја на Комуникации, која ја поддржа и Развигор за создавање на еден колаборативен блог во кој би учествувале сите заинтересирани македонски блогери:

,,Веќе подолго време имам идеа да поттикнам иницијатива за креирање на колаборативен блог на кој сите заинтересирани МК блогери од време на време би пишувале постови на англиски јазик со теми интересни за глобалната публика, а сепак врзани за МК, без разлика дали то ќе бидат оригинални или веќе објавени текстови.

Со цел, откако ќе го пријавиме на листата на Global Voices некој од уредниците да објавува (бендисува) некои од постовите на насловната страна, со што би вршиле промоција, не само на МК туку и на МБЗ.”

Кои се предностите на оваа идеја можете да прочитате кај Дарко на блог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here