web analytics
Дома Тагови Paeonia

Таг: Paeonia

Среќна Нова со Пајонија – неискористениот бренд на древна Македонија

Како што е ред, секоја година на сите мои драги пријатели, читатели, колеги, блогери, роднини, попатни минувачи низ мојот сајт, како и оние кои...

Пајонските белези на еден фино формиран античко-македонски субстрат

Историските извори со галопирачка брзина не враќаат наназад со векови, се до времето на Хомеровата Илијада каде за првпат се споменуваат Пајонците и нивната...

Ја промовирав првата археолошка електронска монографија

Мојата маленкост, мојот колега м-р Горан Санев кој го менаџира порталот Порта Археологика и Ирина Шумадиева од Фондацијата Метаморфозис, денеска во 12:00 ч. ги поканивме...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!