web analytics
Home Tags Conservation

Tag: conservation

Burra Charter (Повелбата од Бура)

1
Повелбите за заштита се меѓународни документи коишто служат како препораки за подготвување и спроведување на проектите за заштита на културното наследство во некоја држава...

Чистење и конзервација на праисториските камени алатки

0
Со години ги проучувам камените орудија од археолошките (претежно предисториските) локалитети во Република Македонија, и исто толку години се борам за правилен третман на...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!