web analytics
Дома Тагови мистерија

Таг: мистерија

Археологијата во романите на Агата Кристи (3)

Но пред Кристи и воопшто почне да размислува на тој начин, еден друг човек во книжевноста вовел лик кој практично ќе ги постави основите...

Археологијата во романите на Агата Кристи (2)

Најголемиот противник на оваа културна археологија бил правецот кои се појавил на почетокот од 60-те год. од 20 век, т.н. процесуална археологија (New archaeology)....

Археологијата во романите на Агата Кристи (1)

Да не беше владеењето на Садам Хусеин, досега археолошките локалитети Нимруд, Нинива, Бабилон, Ериду и Ур ќе се ,,прочуеја".:)) Е па не е така....
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!