web analytics
Дома Тагови книга

Таг: книга

Археолог аматер или на терен со Агата Кристи? (4)

Некој ја прочитал Агата Кристи до своја 14 год. возраст. Некој допрва ја открива, а честопати и се препрочитува едно те исто дело зошто...

Археологијата во романите на Агата Кристи (3)

Но пред Кристи и воопшто почне да размислува на тој начин, еден друг човек во книжевноста вовел лик кој практично ќе ги постави основите...

Археологијата во романите на Агата Кристи (2)

Најголемиот противник на оваа културна археологија бил правецот кои се појавил на почетокот од 60-те год. од 20 век, т.н. процесуална археологија (New archaeology)....
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!