web analytics
Дома Тагови Археологија

Таг: Археологија

Scupini Romani ги прославуваат Розалии – празникот на розите

Центарот за научни истражувања и промоција на културата - ,,ХАЕМУС" од Скопје, во рамките на својата програма SCUPINI RОMANI организира настан повод древниот римски...

Io Saturnalia или како светот почна да го слави Божиќ по...

Менаџирањето со ,,ХАЕМУС" како центар за научни истражувања и промоција на културата од 2012 па наваму не ми остава многу простор да пишувам на...

Направи си античка римска храна, како од antica cucina romana

На 06.11.2016 год во комплексот ,,Ореов Лад" во Скопје се одржа SCUPINI ROMANI - првиот меѓународен фестивал посветен на античката римска култура во организација на ,,ХАЕМУС”...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!