Home Антропологија Мементо за Скопје

Мементо за Скопје

1,801 views
0

‘Скопје не смее да остане само репортажа од насловните страници,
туку и обврска на сите нас, на сите луѓе кои денес-утре,
по сличноста на некоја катастрофа,
можат да станат скопјани’
Алберто Моравија, 1963

Скопје, 26.07.1963
05:17 am

Не може едноставно туку така да се удри четка врз сите културно-историски споменици и свежо варосаната боја да ја исчисти историјата напишана со крвави букви врз белиот малтер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here