web analytics
Дома Тагови Book

Таг: book

Археологијата во романите на Агата Кристи (2)

Најголемиот противник на оваа културна археологија бил правецот кои се појавил на почетокот од 60-те год. од 20 век, т.н. процесуална археологија (New archaeology)....

Археологијата во романите на Агата Кристи (1)

Да не беше владеењето на Садам Хусеин, досега археолошките локалитети Нимруд, Нинива, Бабилон, Ериду и Ур ќе се ,,прочуеја".:)) Е па не е така....
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!