web analytics
Дома Тагови јануари

Таг: јануари

Неколку научни белешки околу Коледе и Бадник

Секоја година, години по ред, што на социјалните мрежи што офлајн го објаснувам начинот на кој паганските обичаи се претопиле во христијанството и создале...

Карневалот во Вевчани

Се може да се одложи, само вевчанскиот Карневал - не! Секоја година на преминот од 13 кон 14 Јануари, на денот кога се дочекува...

Божиќ (или Божик), прво беше обрезувањето или раѓањето

Многу нелогичности постојат околу термините за празнување на некои традиционални празници во православниот свет. Следејќи ги своевремено постовите на блогерите Кибицер -  “Грегоријански v.s. Јулијански...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!