web analytics
Дома Тагови Скопје

Таг: Скопје

Мистериите на древниот град Скупи

Првите градови Што е тоа што еден град го прави да биде токму тоа што е, град? Кога ќе се спомене зборот град, тоа веднаш...

Сте биле ли некогаш во амам – a во чифт или...

Влезот на Чифте амам во Скопје Кога некој патник-намерник ќе дојдел во Старата скопска чаршија, таа имала да му понуди многу продавници каде што можел...

Турбето во Алаџa-џамија – Скопје

  Минатата година (некаде ова време) имав пост со наслов Уметноста на исламот во Македонија. Сепак би сакала да се осврнам и на некои поединечни...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!