web analytics
Дома Тагови Пајонија

Таг: Пајонија

Пајонската свештеничка

Пајонија е еден од брендовите на древна Македонија сѐ уште недоволно познат како за домашната, така и за странската стручна и медиумска јавност. Пајонската...

Златните маски од Требениште и македонската пчела (Apis mellifera macedonica)

Златните маски од Требениште се уникатна појава не само во балканската, туку и во светската археологија. Нивната вредност е немерлива. Не само затоа што...

Како крмезот го најде своето место кај Македонските бронзи

Крмез (лат. Phytolacca americana) е отровна билка со пурпурни гроздести плодови што се смета за коров. Секој од нас видел како изгледа крмез додека...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!