web analytics
Дома Тагови маска

Таг: маска

Златните маски од Требениште и македонската пчела (Apis mellifera macedonica)

Златните маски од Требениште се уникатна појава не само во балканската, туку и во светската археологија. Нивната вредност е немерлива. Не само затоа што...

Магиските и практичните обреди во некрстените денови, од Божиќ до Ноќта...

Периодот од Божиќ до Ноќта спроти Водици, поточно од раѓањето на Христос, преку неговото Обрезување на Василица, па се до Крштевањето (Богојавление) е познат...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!