web analytics
Дома Тагови коледе

Таг: коледе

Среќен Божиќ

  Запишана во многубројните кодови на конструкцијата од традицијата која не е создадена за да се предава туку е конструирана за да создаде ...

Прво Обрезување или Раѓање, Божик или Божиќ

Многу нелогичности постојат околу термините за празнување на некои традиционални празници во православниот свет. Следејќи ги постовите на Кибицер -  "Грегоријански v.s. Јулијански календар",...

Коледе леде…

Коледе леде паднало греде утепало деде деде се мачи баба го квачи со четири јајца гускини, шаткини. Денес е Коледе, утре е Божиќ ќе колеме теле теле вика леле не колете мене ќе ви купам зеље да...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!