web analytics
Дома Тагови Вевчани

Таг: Вевчани

Вевчанскиот карневал на листата на УНЕСКО – проблеми, цели и препораки

Мартинките се поставени на репрезентативната листата на УНЕСКО како светско културно наследство на човештвото. Нивни носител во Македонија е ХАЕМУС. Си спомнувам дека за...

Карневалот во Вевчани

Се може да се одложи, само вевчанскиот Карневал - не! Секоја година на преминот од 13 кон 14 Јануари, на денот кога се дочекува...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!