web analytics

DON'T MISS

Свеќа на Велики петок за загубеното богатство на Ирак

  Да не беше владеењето на Садам Хусеин, досега археолошките локалитети Нимруд, Нинива, Вавилон, Ериду и Ур не ќе се ,,прочуеја”. Е па не е...

ЈАВЕН АПЕЛ- МАКЕДОНСКАТА АРХЕОЛОГИЈА…ЗАКОПАНА….

До каде ќе дозволиме да оди потрагата по нашиот идентитет..ако постојано на границите од маргината ја поставуваме единствената наука која може да не вознесе...

Што правев на денешен ден 2001 г.?

На денешен ден 2001 година бев на ископување на локалитетот Давина Кула ( 2 брда после Стенковец) раководен од тогаш асистент, сега проф. д-р....

LATEST ARTICLES

error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!