Блогови на археолози и извори за археологија

  Блогови под вистински имиња: Julien Riel-Salvatore - A Very Remote Period Indeed David Beard - Archaeology in Europe, The Godmersham Project Weblog Ioannis Georganas, PhD - Mediterranean...

Технологијата на праисторискиот човек

ИЗЛОЖБА ЗА ПОЧЕТОЦИТЕ НА ЧОВЕШТВОТО Датум: 31.05 2006 во 20:00h Извор: Технологијата на праисторискиот човек УТРЕВЕЧЕР ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА, ПОСТАВКАТА КОЈА Е ГОСТУВАЊЕ ОД ХРВАТСКА,...

Никнуваат Stonehenge-и по светот

  Необични откритија на два локалитета на Андите Ќе си помислам дека древните светови биле на многу начини попаметни од нас. Во еден ист месец, само...