Дали знаете што се тоа Макавеи? И дали некојпат сте ги пресметувале? Научив што се Макавеи од мојата мајка, уште кога бев многу мала. Секоја година кога ќе дојдеше 14 август, на забавен, интересен и интерактивен начин спремавме еден празен лист...
Сте се запрашале ли зошто некоја посета на музеј, изгледан филм, ислушана песна, попатно купено јадење додека трчате на тура на археолошки локалитет или пак одреден туристички водич некаде во светот ви пренел информации кои ги...
Во овие чудни пандемични времиња, ми недостасува џагорот во Старата скопска чаршија, мирисите на зачините, гордоста на спомениците, воодушевените лица на туристите ... но најмногу од сѐ ми недостасува едно затскриено балконче во срцето на стариот град, кое гледа...