web analytics
Home Authors Posts by Археоблог

Археоблог

1150 POSTS 108 COMMENTS
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС и менаџер на културно наследство. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Палеоантрополошки пронајдоци во 20 век

Во контекст на претходниот пост......

Во Македонија имало Неандерталци – Најстарите остатоци од животот на човекот...

Во Македонија имало неандерталци Потврдено е дека испратените примероци на алатки ги изработувал неандерталец во периодот меЃу 47.100 + 4.800 и над 50.000 години...

ЈАВЕН АПЕЛ- МАКЕДОНСКАТА АРХЕОЛОГИЈА…ЗАКОПАНА….

До каде ќе дозволиме да оди потрагата по нашиот идентитет..ако постојано на границите од маргината ја поставуваме единствената наука која може да не вознесе...
error: Content is protected !!