web analytics
Home Authors Posts by Археоблог

Археоблог

1150 POSTS 108 COMMENTS
Здраво. Моето име е Василка Димитровска, магистер по археологија, директор на ХАЕМУС и менаџер на културно наследство. Читаш оригинални текстови на мојот личен веб сајт. Ти благодарам и го ценам твоето време посветено на моите белешки.

Прирачник за коментирање

Постовите на овој сајт се мои. Со самото тоа го кажувам својот став или дел од него што значи дека не морам да реплицирам...

МУМИИТЕ ОД СЕЛО ЛИПКОВО

Во месноста Кисела Вода, на патот кон Липково на приватно земјиште, уште во 1957 г. се пронајдени две мумии на кои им е зачувана,...

Уметноста на исламот во Македонија

Текстот е публикуван во книгата - В. Димитровска, 2008, Археолошки дневник, Аквариус, Скопје, 9-14. Кон крајот на 15 век Македонија, Србија и Босна и Херцеговина...
error: Content is protected !!