Дома Антропологија Боите на Македонија

Боите на Македонија

2,774 views
0

Овој пост ќе му дојде како продолжение на претходниот насловен истоветно како Мојата прекрасна Македонија. Постојано шетам, фотографирам и документирам. Во последните неколку години за сметка на археологијата, некако повеќе и се посветив и на етнологијата, спојувајќи ги обете, а и многу повеќе од тоа, во проектот Macedonia Vision, преку кој на некој начин се менаџира и координира природното, културното и духовното богатство на Македонија. Фотографиите ги правам сама или пак ги добивам од туристите и пријателите. Дефинитивно есента е најубавото време и тогаш се фотографиите со напрекрасни нијанси. Есента се боите на мојата Македонија! 🙂

Патем мој лајтмотив во есента помеѓу другото, се секако, пиперките!

Понекогаш правам и интервјуа на терен, но ретко ги поставувам на интернет. Со оглед на фактот што полека го снемува духовното и културното наследство на Република Македонија, сметам дека буквално се’ треба да биде документирано. 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име