Дома Археологија Покана за одбрана на докторат и за предавање на факултетот по историја

Покана за одбрана на докторат и за предавање на факултетот по историја

2,722 views
0

Во прилог постирам две информации кои ги добив деновиве, а ќе се одвиваат во реализација на Факултот по историја при Филозфскиот факултет во Скопје.

датум : 29. 04, 2010
време: 10:00 ч.
место: Свечена сала на Филозофскиот факултет

Одбрана на докторска теза Persomacedonica: македонското и персиското кралство од 510 до 336 год. ст. е. од м-р Војислав Саракински, под менторсто на проф. д-р. Наде Проева.

датум : 30. 04, 2010
време: 14:30? ч.
место: Амфитеатар на Филозофскиот факултет

Echoes of ancient data on Macedonia in Aenea Silvio Piccolomini’s description of Europe (Одгласи од античките изворни податоци за Македонија во описот на Европа од Силвио Пиколомини)

Предавање на проф. Д-р Бруна Кунтиќ-Маквиќ на хрватски јазик со симултан превод на македонски јазик.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име