Дома Архео TV 2.0 Филмови: Робин Худ – Robin Hood – 2010

Филмови: Робин Худ – Robin Hood – 2010

2,013 views
0

Пред неколку години археолозите се колнеа дека во Шефилд ги пронајдоа остатоците од куќата на Робин Худ – ”разбојник” кој крадел од богатите и давал на сиромашните. Ова е многу интересен податок, со оглед на фактот дека е тој лик од митолошки карактер. Митскиот Робин Худ бил инспирација за многу балади и проза во 15 век, а неговата смрт ја опевале разни писатели од тоа време. Приказната не ја одмина и седмата уметност, па последен во редот на филмовите посветени нему е историскиот спектакл чијашто премиера ќе се случи во мај.

[youtube]KSqL9ygBCck[/youtube]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име