Дома Блогосфера БлогОпен 2009 (еТврдина),Ниш

БлогОпен 2009 (еТврдина),Ниш

4,058 views
4

На огромно задоволство на сите кои присутвувавме на BlogOpen 2008 во Бор, оваа регионална блогерска конференција која прерасна во традиција, годинава ќе се случува во Ниш. Самата конференција е поместена во рамките на еден друг компатибилен настан, интернет фестивалот именуван како еТврдина ( eTvrdjava) и ќе се случува на 4 и 5 септември. Организаторите веќе ја објавија програмата, во која како предавачи ќе учествуваат и блогери од Македонија. Настанот може да се следи и преку официјалниот блог/сајт, а регистрацијата се врши преку пополнување на формуларот.

Kotizacija za ovogodišnji BlogOpen će iznositi 500 dinara i naplaćivaće se pri ulasku u rovove niške tvrdjave. Sredstva koja prikupimo ovom prilikom biće iskorišćena za pomoć deci sa posebnim potrebama.

На Блогопен 2007 кој се одржа во Нови Сад чинам дека беше присутен само Дарко. Првиот српски блогер со кој јас лично се запознав беше  Драган Варагич (со кој веќе се сретнавме на Glocal конференцијата во Скопје) и како реултат на претставување и популаризација на македонската блогосфера од негова страна, текстовите од македонските блогери беа вклучени во изборот на книгата Блогопедија 2008, а потоа некои од нив беа и публикувани. Минатата година успеавме да се организираме една мала група на блогери (Арвена, Дарко, Џаман, Фемгерила, Оксиморон и Гершанина) и да појдеме до Бор, каде што уште повеќе се продлабочи соработката помеѓу македонската и српската блогосфера.

Јас и Дарко веќе го најавивме нашето учество. Со уште неколку луѓе планираме да појдеме во Ниш, па доколку е некој заинтереиран, нека не контактира за да можеме да се организираме. Имајќи го искуството од лани, верувам дека ќе има многу забава, учење, дружење а богами и авантури со белото комбе. 🙂

Текстови поврзани со БлогOпен 2008

Гостување на Археоблог во емисијата Ало Скопје
Како изгледа Археоблог публикуван на српски јазик
Ете бидна и BlogOpen 2008 во Бор
Археоблог публикуван во Блогопедија 2008
Blogopen 2008, конкурс за Blogopedia и една нова понапредна блогерска заедница

Текстови поврзани со БлогОпен 2009

Комуникации – BlogOpen 2009 – eTvrdjava 2009
BlogOpen 2007, 2008 i 2009 | Sasvim obična priča
Bane Dimitrijević – Blogopen Niš 2009

twitter Facebook group E-TVRDJAVA

Realtime results for BlogOpen09

4 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име