Дома Археологија Датабаза на 3129 непубликувани археолошки ископувања

Датабаза на 3129 непубликувани археолошки ископувања

2,374 views
1

 

Проектот OASIS

Link to the English Heritage homepage Link to the RCAHMS homepage Link to the Archaeology Data Service homepage Link to Historic Scotland homepage Link to the Research Support Libraries Programme homepage Link to the Archaeological Investigations Project homepage
Link to the ALGAO Scotland homepage Link to the University of York homepage

Проектот OASIS (Online AccesS to the Index of archaeological investigationS) кои ги покрива Англија и Шкотска, е создаден од неколку стратегиски партнери. Има задача да направи online датабаза  на археолошка литература која е добиена како резултат на огромниот број спонзорирани теренски ископувања. Датабазата е поместена на ADS (Archaeology Data Servis), каде во моментот се достапни репорти, извештаи и публикации од 3129 археолошки ископувања. Овие до сега непубликувани теренски извештаи се одлична литература и значаен извор за тоа како треба да се заврши едно археолошко ископување, вклучително со сите податоци кои треба да се достапни на јавноста.

Линк: http://ads.ahds. ac.uk/catalogue/ library/greylit/

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име