Дома Интернет ONLINE/OFFLINE фестивал за интернет и култура во Македонија

ONLINE/OFFLINE фестивал за интернет и култура во Македонија

2,330 views
1

 

За ONN/OFF фестивалот  кој ќе се случува на 22/23 Јануари на неколку локации низ Скопје и на Интернет дознав од настанот кој специјално за тоа беше креиран на Facebook. Според официјалните информации на програмата, зад овој фестивал стојат двата македонски портали за култура, culture.in.mk и plagij.at.

Агендата е интересна од повеќе аспекта, но според содржините претпоставувате дека мене лично би ме заинтересирале следните две:

22 јануари ( четврток) во Точка

18:00 Дебора Хустиќ (lomodeedee) од Загреб, ќе одржи работилница за блогирање особено насочена кон уметниците.

19:00 – Дебата со тема – Online? Offline? – Каде е културата, каде се посетителите? На глас ќе размислуваат www.culture.in.mk, plagij.at, on.net.mk, idividi.com.mk…

Во рамките на овој фестивал, отворени се два блога кои ќе се заеднички за обата портали– onlineoffline и offline2online кои треба да бидат база на сите форми од културата што го овозможува интернетот.

So see you there off, or here on line. Anyway … I shall be here, there, everywhere … 😉

Клучни зборови: online, offline, фестивал, интернет, култура, блог, веб, дебата, Точка, Скопје, Македонија, festival, internet, culture, blog, web, debate, Tocka, Skopje, Macedonia

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име