web analytics
Дома 2009

Yearly Archives: 2009

Say me by my name

Секој предмет кој е man made, претставува артефакт независно од неговата намена. Дали мораат сите артефакти да бидат историски сведоци на нешто? Дали...

Љубојна – како современо културно наследство

Не постојат многу музички групи во Македонија кои можат да ме натераат да си ги преиспитам своите сопствени корени. Од древните задимени и правливи...

Од другата страна на археологијата – општините како фактор во заштита на културното наследство

Во Република Македонија има огромен број на археолошки локалитети, историски места и религиозни објекти од сите периоди. Но, Република Македонија за жал нема...
error: СОДРЖИНАТА Е ЗАШТИТЕНА !!