Дома Археологија IFA – conference 2009

IFA – conference 2009

2,031 views
0

 

Би сакала само да посочам како се организирани Британците за нивниот т.н. Годишен собир на археолозите. Во моментов се одвиваат дед лајновите за текстовите кои се поместуваат на прегледниот официјален веб сајт, каде покрај спонзорот презентирани се сите идни настани во рамките на овој собир. Тематските сесии, работилниците, проекциите, сесии на постери, отворените форуми и дебати на зададени теми се само дел од случувањата кои треба да дадат слика на сето она кое се сработило на ископувањата или се резултат на истражувањата на археолозите во изминатата година.

Здружението исто така нуди стипендии и трошоци за студенти. Нема што, real-life role model to be followed.

Линк: тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име