Дома Археологија National Geographic’s Expedition Week

National Geographic’s Expedition Week

1,678 views
0

 

Почнувајќи од вчера, во периодот од 16-23 Ноември 2008, National Geographic Channel ќе пуштии on line видеа со научни студии од нивната неодамнешна продукција, од кои девет премиерно за прв пат. Независно дали се стари или нови, повеќето од видеата третираат иста тематика, а тоа е археологијата.

 

National Geographic Society е едно од најстарите списанија на светот кое излегува во континуитет. Основано е во 1888 година со цел да се пронаоѓаат, истражуваат и публикуваат научните достигнувања. Денеска не постои човек кој не чул за него, и со исклучок на Македонија, сите балкански земји со соодветна лиценца го публикуваат на сопствен јазик кој само придонесува за нивна огромна самопромоција.

Сите видеа се пропратени со фотографии и референтни линкови каде може да се прочитаат адекватни текстови за третираната тематика.

Каква ли уживанција … не само за археолозите 🙂

Линк: http://channel.nationalgeographic.com/series/expedition-week/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име