Home Археологија Let the Olympics Games Begin

Let the Olympics Games Begin

3,343 views
2

 [youtube]1YuXjg41UwY[/youtube]

Според Градската администрација за Културно наследство на Пекинг за време на припремата на Олимписките игри во Кина, археолозите откриле преку 1500 артефакти на 18 олимписки локации. Да биде задоволството двојно, најновата вест која се појави во National Geographic а се однесува на мистериозниот Механизам од Антикитера (1,2,3) е дека тој меѓудругото служел да ги мери цикличниот распоред на  древните атлетски натпревари, вклучувајќи ги тука и Олимписките игри.

Ова колку да го означам почнувањето на Олимпијадата во Кина во мој стил. 🙂 Да им посакаме успешна организација на овие две земји и да се надеваме дека нема да ги прати проклетството на олимписките маскоти именувани како Фуви (1,2).

Let the Games Begin!

2 COMMENTs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here