Дома Архео TV 2.0 Ако ми дадеш

Ако ми дадеш

1,666 views
0
Според македонското радио Канал 103, македонскиот хит за 2007 година е ,,Ако ми дадеш“, на Бадмингтонс. Песна беше нарачана за потребите на филмот ,,Превртено” на режисерот Игор Иванов – Изи, за чија цел Бадмингтонс се реоформија и одржаа концерт во рамките на фестивалот Таксират. Оваа нумера е снимена е во 1995 година и е една од неколкуте студиски снимки на овој култен скопски панк бенд кој постоеше повеќе од 10 години.

[youtube]Rfmaesqvgn8[/youtube]

 

Воопшто нема да бидам пристрасна (и покрај моите роднинско-пријателски врски) ако кажам дека концертот на Бадмингтонс беше еден од подобрите на Таксират ноќите во МКЦ. Покрај фотографии, направив и три кратки видео клипа кои можат да се погледнат на мојот канал на youtube (1,2,3), заедно со клиповите и на некои други корисници на овој сајт кои биле присутни на настанот. А за крај …

Јас и Кети на концертот на Бадмингтонс во МКЦ

Блогерите пишаа за Бадмингтонс (простете ако некого сум испуштила):

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име