Дома WWWести Предлог текстови од сајтот на Дигимак

Предлог текстови од сајтот на Дигимак

1,528 views
0
Сајтот на Дигимак и порано го имам препорачувано како извор на информации од многу области, меѓу кои се културата, уметноста и археологијата. Бидејќи одамна го немав посетено, текстовите кои ги предложувам за читање ги групирав хронолошки, по континенти. Колку да знаат дечките дека не сум ги заборавила. 🙂


Африка:

Фосилот Луси оди на турнеја
Се затвара гробницата на Тутанкамон
Во Египет пронајдени нови мумии
Пронајдена мумијата на Хатшепсут vs. Клеопатра била грда

Европа:
Праисториски Ромео и Јулија
Хера му се врати на Зевс
Конфискувани гладијатори
Рим ќе добие свој Лувр
Богатството на викинзите
Се продава дворецот на грофот Дракула

Мезо-америка:
Гробот на императорот Ахуизотл
Руини кои кријат мумии
Откриено ново племе во Амазон

Далечен Исток:
Животот на Буда низ слики
Јапонци пронашле саркофази


Art:
Ултрамодерно крило во Прадо
Таинствени камени глави во северна Англија
Обновена двораната на огледалата

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име