Дома Археологија Испод секакво ниво

Испод секакво ниво

1,198 views
0
Штета што минатиот градоначалник на Скопје кога ја демонстрирал својата умешност при преуредување на Скопското Кале, не повикал археолози. Антрополошките наоди од тоа време за среќа немаше. А да ги имаше, терминолошки кажано тие ќе беа:

Kултурен слој Пенов (ре(це)нт)

Сектор 14
Сонда 2
квадрат G6
локус G6.1.12
ниво
1ц/2а

Mада ја се уште тврдам дека би биле ,,испод секакво ниво“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име