Дома Аквадуктот во Скопје (серијал) Google map my Аквадукт

Google map my Аквадукт

2,684 views
0

 

Бидејќи државата, градот Скопје и општина Бутел не лобираат (доволно) за Аквадуктот во Скопје, блогерите се погрижија со помош на алатките достапни на интернет да ги означат патиштата и објектите кои се во негова близина, а се индикативни за неговото пронаоѓање.

Голема благодарност до Волан кој го одржа своето ветување и направи мапа со чија помош може да се види каде точно се наоѓа Аквадуктот и од каде се можете да пристапите до него.

Интернет мапа – како да стигнете до Римскиот Аквадукт во Скопје

Кликни на интерактивната мапа

Мапата од Волан е надополнета од Глиша кој со помош на Gооgle my maps дава свој придонес во описот како да се стигне до овој фамозен објект.

Да не кажете после дека не сте знаеле каде е 🙂

Препорачани линкови:

Аквадукт кај Скопје
Акција за ревитализација на скопскиот Аквадукт – ќе биде или не
СЛОВЕНЕЧКА – кратка историја за нејзината долга изградба
Непристапноста главна пречка за промоција на аквадуктот
Аквадукт & Синтезис
Синтезис, Римскиот Аквадукт и нашата негрижа за културното наследство
Зошто се знае толку малку за Скопскиот Аквадукт
АКВАДУКТ – негрижа на надлежните (Фото досие “Бара“ …)
Кој лапна 2 000 000 денари за неизградениот пат до Римскиот Аквадукт
Срам да ми е!
Јас ли сум глуп?
Аквадуктот..како да го зачуваме..
Аквадуктот во Скопје се гледа преку Google maps и Google earth
АКВАДУКТ – Aqueduct … како да го пронајдеш
Како лобира општина Бутел за Аквадуктот

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име