Дома Аквадуктот во Скопје (серијал) Кој лапна 2 000 000 денари за неизградениот пат до Римскиот Аквадукт

Кој лапна 2 000 000 денари за неизградениот пат до Римскиот Аквадукт

2,188 views
1
Во Електронскиот службен весник од:

Година: 1999  Број: 17

Датум на издавање: 05/20/99

Општина: Совет на Град Скопје

Тип:Програма

Наслов: Програма за користење средствата од употребата на градежно земјиште на подрачјето на Град Скопје за 2000 година

Текст:Врз основа на член 18 точка 6 и член 61 точка 5 од Статутот на град Скопје и член 6 точка 6 од Законот за градот Скопје, (? Службен весник на Република Македонија? бр.49/96), Советот на град Скопје на четириесет и првата седница одржана на 28 декември 1999 година, а по прибавено мислење од Општините Центар, Карпош, Кисела Вода, Чаир, Гази Баба, Шуто Оризари и Ѓорче Петров донесе:

П Р О Г Р А М А :

3.13. Изградба на пристапен пат до Римскиот аквадукт и уредување на неговата околина 2.000.000 ден

Мислам дека е редно некои институции надлежни за ова да се позанимаваат, зошто следниот пат кога ќе појдам до Аквадуктот, сакам да знам дека 2 000 000 денари кои ги дале граѓаните на Република Македонија уште во 1999 година, отишле за изградба на пристапен пат до Римскиот Аквадукт.

За информацијата им благодарам на кругови блиски на Владата. 😉


Препорачани линкови:

Аквадукт кај Скопје

–  Акција за ревитализација на скопскиот Аквадукт – ќе биде или не

СЛОВЕНЕЧКА – кратка историја за нејзината долга изградба

Непристапноста главна пречка за промоција на аквадуктот

Аквадукт & Синтезис

Синтезис, Римскиот Аквадукт и нашата негрижа за културното наследство

Зошто се знае толку малку за Скопскиот Аквадукт

АКВАДУКТ – негрижа на надлежните (Фото досие “Бара“ …)

1 КОМЕНТАР

  1. […] пронајде, како што успеав да налетам на документот од Совет на Град Скопје со кој во 1999 гходина се потпишува …, пат кој никогаш не е направен а некој си ги лапнал […]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име