Дома Лично So long…my friends

So long…my friends

1,209 views
0

Вие значи мислите дека жената треба да се соедини со мажот дури и после смртта?

– Непоспорно е дека треба. Бракот е за век и веков и за вечноста. Зар вие не ја знаете приказната за историјатот на двајцата млади сопружници од Оверн, кои се сакале? Умреле скоро во исто време и положени се во два гроба кој се разделени со една мала стаза. Но дивата ружа секоја ноќ своите расцветани гранки ги префрлала од едниот гроб, на другиот. Па морале да ги состават ковчезите.

Анатол Франс – Црвениот крин

превземено од Flash


Ете и тоа ми се случи. Се сопнав во животот. Паднав. За малку ќе умрев. Ако – си реков. Во тој момент знаев дека повторно ќе се родам. Бидејќи по кој знае кој пат, животот ми даде уште еднаш шанса.

До следното мое умирање.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име