Дома Археологија Единаесетти симпозиум на SOMA

Единаесетти симпозиум на SOMA

1,483 views
0
Помеѓу 24-29 Април во Истанубул, Турција, ќе се оджи единаесеттиот симпозиум на SOMA (Symposium on Mediterranean Archaeology). На нивниот портал е нагласено дека најголемо внимание ќе се посвети на младите истражувачи, кои не се лимитирани со тема и период, но услов е да не се оддалечуваат од Медитеранската археологија. Конференцијата е на англиски, секој труд мора да биде најмногу со должина од 20 мин., а пријавувањето е до 28 Февруари.

За подетални информации во врска со Медитеранската археологија, д-р. Ioannis Georganas од Атина, има направено свој блог. А на неговата страница на geocities може да се најдат доста корисни линкови.

Па млади колеги, ете ви шанса да си го покажете своето знаење и лични истражувања. 🙂


P.S. Нешто што се уште го нема на сајтот, а го добив на mail. Топици на сесиите се:

Archaeological Excavation and Survey Reports, Ancient Architecture, Art History, Ancient History, Underwater Archaeology, Epigraphy, Numismatic, Archaeometry, Museology, Management of Archaeology, Semiotics and Archaeology, Archaeoseismology, Natural Hazards and Archaeology, Archaeogeophysics.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име