Дома Администрација И,, јазикот” е вирус

И,, јазикот” е вирус

1,513 views
0
Ако тишината е моќна алатка помеѓу љубовниците, тогаш како ќе научиме да зборуваме. Ако љубовта е секс и ако треба да заведуваме молчејќи, што ни преостанува? Каде се тогаш зборовите тоа да го запишеме. Зошто незапишано-неслучено.

Постојат многу вируси на светов. Но најголем од сите е човечкиот “,јазик”. Во светот на тишината тој е бепомошен. Но во светот на говорот, ,,поганиот” човечки јазик е помошно средство. Kаде поминува и траг остава, таму повеќе ништо не битисува.

Дали на човечкиот род треба да му се забрани да пишува, за да…?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име