Дома Археологија Професори по археологија отвараат блогови

Професори по археологија отвараат блогови

1,842 views
0

 

Да, ама не во Македонија. Ова не е ниту првиот, ниту последниот блог од оваков тип, а во случајов се работи за Vítor Oliveira Jorge, професор на Факултетот во Порто. Покрај тоа што е археолог и универзитетски професор, тој исто така е поет, уметник, одговорен уредник на меѓународното списание “Journal of Iberian Archaeology”, кое тој го има создадено во 1998, председател на UISPP (Union for Prehistoric and Protohistoric Sciences – дел од UNESCO)., организатор и учесник на многу семинари и симпозиуми etc, etc…

Има издадено доста книги и монографии, а некои негови статии може да се најдат и на google scholars.

Повелете на неговиот блог на кој тој пишува на неколкуте јазика кои ги владее, каде дава информации за археологијата и можат да се сретнат доста корисни линкови. Овој потег е навистина за поздравување.

Блогот на Vítor Oliveira Jorge

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име