Дома WWWести Дали е пронајден гробот на Апостол Павле?

Дали е пронајден гробот на Апостол Павле?

1,375 views
0
Базиликата San Paolo fuori le Mura е една од петте цркви за кои се сметаат дека се дел од базиликите на стариот Рим. Секако најголема е онаа во самиот Рим, посветена на Св. Петар, но за оваа која се наоѓа надвор од ѕидините, се претпоставува дека го содржи гробот на Апостол Пaвле.
Оригинална инскрипција

,,Paulo Apostolo Mart
 – дел од текстот кој е на латински-.

Вчера беше објавено дека после четири години ископувања на самата базилика, археолозите пронашле еден саркофаг со гореспоменатата инскрипција. Претпоставуваат дека го откриле гробот на апостол Павле. Ова ќе биде интересно да се следи од повеќе аспекти. А јас го чекам следното продолжение. Или како што би рекол еден мој пријател…Дали е ова можеби провидение 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име