Дома WWWести Најстарата клетва на свет, запишана на нет

Најстарата клетва на свет, запишана на нет

1,432 views
0
Неодамна археолозите ја открија најстарата досега запишана клетва на светот. Римјаните се доказ дека клетвата отсекогаш се сметала за моќно средство во борбата со медиумите (простете во стариот Рим како медиум било означена појава или персона која денес се смета за надмината).

“To the god Maglus, I give the wrongdoer who stole the cloak of Servandus. Silvester, Riomandus (etc.) … that he destroy him before the ninth day, the person who stole the cloak of Servandus.”

Од денешна перспектива истата таа клетва би се парафразирала како:

,,Да даде Господ, богот ******на оној ******  што ме избриша, да направи да му падне севишниот оперативен систем и да ме чита од Шутка.”

Молам…секој кој го сватил ова лично, се однесува токму на него. :))))

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име