Дома WWWести APWR и недостаток на идентитет

APWR и недостаток на идентитет

2,050 views
2

 

Дали навистина во Босна се случува нешто што ja надминува археолошката и геолошката наука? Имам чувство дека ова со пирамидава преоѓа во современ антрополошки феномен каде цело едно општество е манипулирано од псеудо-наука со која треба да се докаже патриотизмот и цивилизациските заслуги на ,,старо-босанскиот народ”.Што е APWR? APWR e групацијата на блогови обединети под името AntiPyramid Web-Ring, во која членуваат неколку блогери од Босна и Херцеговина, кои сметаат дека треба да се верува во патриотизмот, ама не и да се подлегува на она што со едноставни зборови Кибицерот би го нарекол, недостаток на идентитет.

На овие блогови може да се прочитаат епизоди на Босанската влада како во скеч на Монти Пајтон. Линковите од официјалните гласила на нив ќе ви кажат повеќе. Ако постојано се доведува под знак прашање босанскиот идентитет, тогаш каде се во оваа приказна Херцеговците?

Линк до официјалниот сајт за Пирамидата на сонцето

За Случајот ,,Босанска Пирамида” имам многупати пишувано. Mоже и хронолошки да се следи на мојот претходен блог:

1. Босанските пирамиди – псеудо или археологија?
2. Срушена босанската пирамида
3. Пирамидата во Босна – природна формација
4. Апдејт на Пирамидата во Босна
5. Пирамида на сонцето – рецензија на емисијата на HRT1

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име