Дома Лично Археологијата бара факти, а не вистина

Археологијата бара факти, а не вистина

1,210 views
0

Што е вистина, а што реалност?…Наместо дебата јас напишав еден расказ, но кој како го свати. На крај заклучокот беше дека вистинска е онаа реалност која носи последици, сеедно од каков тип е таа.


Ме бендиса именувањето на бугарскиот блог Jones кој се бави со археологија. Описот на блогот носи наслов:

,,Археологията търси факти… а не истината.”
А јас ќе додадам, ама не било какви факти, туку арт-е -факти.

А кога сме веќе кај вистинската реалност се поставува прашањето, дали отсуството на докази е доказ за отсуство? На идентитетот…

Ќе се надоврзам на мојот претходен пост. И овдека прашањето е реторичко. Не морате да го одговорите. Но барем размислете за тоа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име