Дома Археологија Археомафија во Македонија сепак постои

Археомафија во Македонија сепак постои

1,075 views
0

По критиките кои ги претрпе весникот Вечер дека стои настрана од Случајот со штитовите, конечно еден добар напис, и изјави на сегашниот директор на Републичкиот завод за заштита на спомениците на културата – Паско Кузман, и поранешниот – Јован Ристов.

Паско Кузман тврди – Археолошка мафија во Македонија не постои.

Јован Ристов тврди – Археолошка мафија во Македонија постои.


На кого да веруваме?

И се уште спорното интервју на Јован Ристов дадено во Вечер, и насловено како ,,Мафијата ни го продава идентитетот и за 100 ЕУР.” е недостапно на интернет. Во него Ристов експилцитно кажува дека постои листа на 200 луѓе кои се бават со трговија на артефакти и чии имиња се знаат.

Написот можете да го прочитате тука

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име