Дома Лично Што правев на денешен ден 2001 г.?

Што правев на денешен ден 2001 г.?

1,167 views
0

На денешен ден 2001 година бев на ископување на локалитетот Давина Кула ( 2 брда после Стенковец) раководен од тогаш асистент, сега проф. д-р. Виктор Лилчиќ. Инаку се работи за локалитет кој датира од средината на 6 век и има горен град – акропола и долно подградие.Типот ни пет ни шест викна катерпилар и буквално го преора брдото до неговиот врв. За малку што не ја потфати влезната порта од долниот град. Мислам дека ми се скрши филмот повеќе од оној на американците. 

 

© археоблог 2006.Сите права задржани

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Внеси го тука твоето име